GRE آزمون 

معنی و مفهوم آزمون GREچیست؟

آزمون (GRE (Graduate Record Examination آزمونی با هدف سنجش توانایی تحصیلی افرادیست که متقاضی تحصیل در مراکز علمی معتبر سراسر دنیا هستند.

در آزمون GRE سه موضوع مهارتی: محاسبات ریاضی، درک مطلب و همچنین مقاله نویسی مورد بررسی قرار می گیرد.

این آزمون از نظر درجه سختی توسط شرکت‌کنندگان در درجه‌ی آزمون‌های دشوار زبان انگلیسی قرار می‌گیرد.

چرا که در این آزمون مهارت‌هایی نظیر علم ریاضی، احتمالات، جبر و هندسه‌ی شرکت‌کنندگان مورد بررسی سنجش می‌گیرد.

البته این مباحث جز مباحث دشوار ریاضی نیستند ولی به دلیل اینکه شما می‌بایست جواب سوالات و در برخی موارد تحلیل جواب خود را به زبان انگلیسی و به نحوی متقاعد کننده و منطقی مورد بررسی قرار دهید، در اغلب اوقات این بخش جز بخش‌های دشوار آزمون GRE محسوب می‌شود.

 

انواع آزمون GRE

آزمون جی آر ای به دو نوع متفاوت با نام‌های GRE General و GRE Subject برگزار می‌شود. این دو آزمون در نحوه برگزاری و محتوای مورد سنجش با یکدیگر متفاوت هستند که اکنون به مقایسه‌ی این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

آزمون جی آر ای جنرال (GRE General)

این آزمون به دو شیوه کامپیوتری و کاغذی برگزار می‌گردد با توجه به اینکه در ایران عمدتا آزمون کامپیوتری مورد استفاده است بیشتر تمرکز ما هم بر روی همین آزمون خواهد بود.

 

آزمون GRE کامپیوتری در سه بخش مختلف مهارت‌های شما را مورد ارزیابی قرار می‌دهد:

بخش نگارش تحلیلی :

در این بخش فرد شرکت‌کننده در آزمون لازمست ۲ سوال را در مدت زمان شصت دقیقه (یک ساعت) پاسخ دهد. این بخش در مجموع شامل شش نمره است که به‌صورت نیم نمره کم یا زیاد می‌شود.

بخش لغت و درک مطلب :

در این بخش از امتحان جی ار ای، شرکت‌کنندگان لازم است ۴۰سوال را که متشکل از دو مجموعه ۲۰ تایی است در مدت زمان سی دقیقه پاسخ دهند. شما می‌توانید بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ نمره از این بخش کسب کنید که این نمرات به‌صورت یک نمره‌ای تغییر می‌کنند.

استدلال ریاضی:

در بخش استدلال ریاضی که شاید خاص‌ترین بخش از آزمون جی آر ای است، شرکت‌کنندگان لازمست چهل سوال متشکل از دو مجموعه‌ی ۲۰ سوالی را در مدت زمان ۷۰ دقیقه پاسخ دهند. نمره‌ی این بخش هم دقیقا مشابه بخش دانش لغت سنجیده می‌شود به نحوی که شما می‌توانید در این بخش هم بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ نمره کسب نمایید و نمرات به‌صورت یک نمره‌ای تغییر خواهند کرد.

در نظر داشته باشید با توجه به توضیحاتی که ارائه شد شما برای نگارش دو بخش رایتینگ خود یک ساعت زمان دارید و برای چهل سوال از بخش واژگان یک ساعت دیگر زمان خواهید داشت علاوه بر این شما می‌بایست در ۷۰ دقیقه‌ی باقی‌مانده از زمان‌تان به پاسخگوی ۴۰ سوال باشید.

در نظر داشته باشید که شما در مجموع برای دو بخش واژگان و ریاضی نمره‌ی برابر با ۲۶۰ تا ۳۴۰ کسب خواهید کرد و عمدتا دانشگاه‌های معتبر دنیا برای پذیرش دانشجو برای این دو نمره حداقلی قائل شده‌اند که این نمره معادل ۳۰۰ تا ۳۱۰ نمره است.

 

نحوه پخش سوالات در آزمون جی ار ای (GRE)

شروع آزمون شما با بخش رایتینگ Writing خواهد بود. همانطور که در بالا گفته شد بعد از یک ساعت سوالات بخش‌های واژگان و بخش ریاضی آزمون برای شرکت‌کنندگان توزیع می‌گردد. اما به این نکته توجه داشته باشید که در برگزاری این دو بخش ترتیب ثابتی وجود ندارد، برای مثال ممکن است در بخش اول شما به سوالات ریاضی پاسخ دهید و سپس سوالات واژگان انگلیسی را داشته باشید و یا بالعکس.

همچنین لازم به ذکر است در امتحان جی ار ای دو بخش بدون نمره هم برای شرکت‌کنندگان در نظر گرفته شده است که این بخش‌ها شامل بخش Unscored و بخش Research است.

بخش Unscored شامل سوالاتی در حوزه‌ی واژگان و یا ریاضی است که در بین سوالات شما قرار دارد و شما از محل سوالات و نوع سوالات اطلاع نخواهید داشت، در این بخش مشاهده شده است که شرکت‌کنندگان با استفاده از حدسیات سعی در حذف برخی سوالات نموده‌اند، این کار به هیچ‌وجه پیشنهاد نمی‌شود و شرکت‌کننده نمی‌تواند با توجه به میزان سختی سوال بدون نمره بودن آن سوال را پیش‌بینی نماید.