حکومت فرانسه با اعلام قانون طرح مالی ۲۰۲۲ از ایجاد حدود ۸۰۰ سرپناه برای پناهندگان خبر داد.
بر بنیاد خبرنامه، این سرپناه که به گونه «موقتی» در طول سال ایجاد خواهند شد از پناهندگان «آسیب پذیر» پذیرایی خواهند کرد. پناهندگان آسیب پذیر معمولاً به زنان، خانوادهها، افراد معلول و یا افرادی گفته میشود که زبان فرانسوی را نمیدانند.
دیدیه لیچی، مدیر دفتر مهاجرت و ادغام فرانسه (OFII) که رهبری برنامه ایجاد سرپناه ها را به عهده دارد گفت که «دولت تلاشهایش را برای ایجاد سرپناههای موقت ادامه میدهد تا از این طریق به افرادی که از سیستم اصلی دور ماندهاند کمک و آنها را به خودکفایی ترغیب کند.»
او با این حال تاکید کرد که مشکل اصلی درست در روند دست یابی به خودکفایی بروز میکند. در فرانسه سرپناه های موقت به افرادی اختصاص دارد که حفاظت به دست آورده اند در حالی که به گفته دیدیه لیچی« هدف آن است تا این پناهندگان از سرپناههای فوری به سوی مسکنهای مستقل سوق داده شوند.»
سیستم ملی پذیرایی در فرانسه از حدود ۲۳ هزار پناهنده پذیرایی میکند و در این سیستم سرپناههای موقت (CPH)، مراکز پذیرایی از پناهجویان (CADA) و سرپناههای فوری برای پناهجویان (HUDA) فعالیت دارند.
کمبود مسکن اجتماعی باعث شده که به گونه متوسط یک پناهنده حدود ۵۵۰ روز را در این سیستم سپری کند. در نتیجه پناهجویانی که دوره انتظار برای پاسخ به درخواست پناهندگی شان را میگذرانند، ، نمیتوانند به سرپناههایی مراجعه کنند که دیگر جا ندارند.
برای پاسخ به این نیاز فوری، قانون مالی ۲۰۲۲ در نظر دارد ۱۵۰۰ سرپناه را در مراکز پذیرایی و بررسی وضعیت (CAES) پناهجویان و ۳۴۰۰ سر پناه دیگر را در مراکز پذیرایی از پناهجویان (CADA) ایجاد کند. البته مشروط به این که سطح مبالغ تخصیص داده شده به پناهجویان از پیش بینیهای موجود فراتر نرود.