یونیسف و سازمان جهانی بهداشت: مدارس در سراسر اروپا باید باز بمانند

یونیسف و سازمان جهانی بهداشت: مدارس در سراسر اروپا باید باز بمانند
تاریخ : 1400/6/9

در بیانیه مشترک یونیسف و سازمان جهانی بهداشت که روز دوشنبه ۳۰ اوت (۸ شهریور) منتشر شد آمده است: «ما همه کشورها را تشویق می‌کنیم تا مدارس را باز نگه دارند و از همه موسسه‌های آموزشی می‌خواهیم اقدامات لازم را برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به کووید -۱۹ و شیوع انواع آن در طول سال تحصیلی جدید انجام دهند.»

این دو سازمان با هشدار نسبت به میزان سرایت بالای نوع دلتای ویروس کرونا گفته‌اند که معلمان و سایر کارکنان مدرسه باید در ردیف گروه‌های اصلی برنامه‌‌های واکسیناسیون کشوری باشند و اضافه کرده‌اند که همه کودکان ۱۲ سال به بالا نیز باید واکسینه شوند.

هانس کلوگه، سرپرست بخش اروپا در سازمان جهانی بهداشت، در این باره گفت: «همه‌گیری فاجعه‌بار ترین اختلال را در آموزش در تاریخ ایجاد کرده است و به همین جهت بسیار مهم است که یادگیری مبتنی بر کلاس درس بدون وقفه ادامه پیدا کند.»

آقای کلوگه با بیان اینکه همه‌گیری ادامه یافته است، اضافه کرد: «تحصیل کودکان از طریق حضور فیزیکی در کلاس از اهمیت بالایی در یادگیری، سلامت و مهارت‌های اجتماعی آنان برخوردار است و باید به هدف اصلی دولت‌ها تبدیل شود.

ز ۵۳ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت در منطقه اروپا، ۴۴ کشور مدارس خود را با اوج‌گیری اولیه همه‌گیری کرونا در آوریل ۲۰۲۰ تعطیل کردند. در حالی که بیشتر این کشورها مدارس خود را در ماه سپتامبر بازگشایی کرده بودند، با افزایش نرخ ابتلا و وضع محدودیت‌های جدید ده‌ها کشور بار دیگر در طول پاییز و زمستان تعطیلی متناوب مدارس را در دستور کار قرار دادند.

این در حالی است که غیبت‌های دسته‌جمعی و تعطیلی مکرر مدارس در چندین کشور در بهار و همچنین اوایل تابستان ادامه داشته است. بنابر آمارها در این مدت بیش از ۱ میلیون کودک (یا ۱۴.۳ درصد از مجموع گروه سنی) به دلایل مرتبط با کووید به مدرسه نرفته‌اند.

یونیسف و سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده‌اند که محیط مدرسه با بهبود شرایط تهویه کلاس، کاهش تعداد دانش‌آموزان در صورت امکان، حفظ قوانین فاصله‌گذاری فیزیکی و انجام تست منظم از دانش آموزان و کارکنان ایمن‌تر شود.

فیلیپ کوری، مسئول بخش اروپای یونیسف، با بیان اینکه کودکان و نوجوانان «قربانیان خاموش» همه‌گیری بوده‌اند، گفته است که این قشر کم‌سن‌و‌سال از مدارس، «این محل‌های سالم یادگیری و بازی در قلب جوامع‌مان» محروم شده‌ و با محبوس شدن در خانه‌ها «در معرض خشونت خانگی» قرار گرفته‌اند.

whatsapp